over mine


het is de vraag die ons beweegt
niet het antwoord

rainier maria rilke

 

 

Zolang ik mij kan herinneren leven er zoveel vragen in mij, vragen over het leven, over het mysterie, over het waarom, maar vooral en bovenal over mijzelf en over de ander. Wat maakt dat ik ben wie ik ben, dat ik reageer zoals ik reageer, dat ik doe wat ik doe? En hoe is dat voor de ander?
Een soort van nimmer aflatende verwondering over en nieuwsgierigheid naar het leven en hoe het in ieder van ons op die eigen unieke manier beweegt.
Ik hou van het authentieke in mensen, ik hou van ontmoetingen en van verbindingen die zo kunnen ontstaan.

En het bijzondere is dat het met die vragen niet om het antwoord gaat. Het gaat erom samen in dat ruime en vrije gebied van de vraag te kunnen en durven zijn. Te onderzoeken, te ontdekken, soms te dolen, soms te dwalen, soms te vinden, soms te verliezen. Organisch bewegen met en in alles wat het leven ons aanreikt.

Ik ben dankbaar dat ik op deze weg het woord en het gebied van de ideeën, in mij heb mogen vrijmaken. Het voelt als genade om me als mens op zoveel verschillende manieren te kunnen uitdrukken en mijn medemens daarin te ontmoeten.

mens
wie ben je……

De vraag waarmee ik naar deze aarde kwam is de vraag die ik mezelf en de wereld stel. Ik leefde hem altijd al en toch duurde het lang voordat ik hem zo te pakken kreeg en hem, vrij, aan u kan stellen.